Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden birisi de hiç şüphesiz börekler. Kıymalı, patatesli, kaşarlı, zeytinli, peynirli, sosisli gibi çeşitleri var. Ancak kabaklı böreği daha önce hiç duymadıysanız tarifimize göz atın. Lezzeti ile misafirlerinizi memnun eden kabaklı dilim börek yapım aşamasında dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar var…
KABAKLI DİLİM BÖREK TARİFİ
Malzemeler:
5 adet kabak
1 yemek kaşığı tereyağ
Biraz zeytinyağ
Yarım su bardağı süt
2 yufka
Kaşar peynir
1 Yumurta sarısı
Tuz
Yapılışı:
5 adet kabağı ince ince dilimleyelim. Fırın tepsisine dizip yağlayalım. Tuzlayıp sevdiğimiz baharatlardan ekleyip 190-200 derece fanlı fırında kızarana kadar pişirelim.
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı eritip içine biraz zeytinyağ ve yarım su bardağı süt ekleyelim, sosumuz hazır.
Yufkayı serelim ve soslayalım. Üzerine kabakları dizelim ve kaşar peynir serpiştirelim.
İkinci yufkayı üzerine yayalım ve soslayalım.
Uzerine bolca kaşar peyniri serpiştirelim.
Kenarlardan biraz kıvırıp rulo şeklinde saralım.
Orta kalınlıkta dilimleyelim ve fırın tepsisine dizelim.
Sostan arttırıp içine bir yumurta sarısı katıp karıştıralım ve böreklerin üzerine sürelim. Susam serpiştirelim.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzerleri iyice kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun!
Peynirde küp şeker detayı! Küflenmeyi önlüyor ilk günkü tazeliğini koruyor
Duşakabin camlarını ovalamaya son! Kireç ve sabun lekesini söküp atıyor
Köylüler domates konservesini böyle yapıyormuş: Yıl boyunca ekşimiyor ve bozulmuyor